04.09.2024.

19:50

Foto: AP/Photo

Sport

Legenda Lejkersa se pobunila i oplela po Dončiću: Ne treba nam, moramo prvo da mu uzmemo pivo iz ruku!

Odjeknula je Amerikom vest da su vlasnici Los Anđeles Lejkersa označili Luku Dončića kao novo lice franšize. Plan je da slovenački košarkaš nasledi Lebrona Džejmsa i "jezeraše" povede ka novim uspesima. Navijači u Kaliforniji su oduševljeni, ali se sa idejom čelnika kluba ne slaže legendarni - Robert Ori. 

Slavni Amerikanac je tokom šest sezona nosio dres Lejkersa i uspeo da osvoji dva NBA prstena u dresu "jezeraša". Mnogi ga smatraju jednim od najboljih šutera u ključnim momentima, a na iznenađenje svih - Ori se ne slaže sa idejom da Dončić obuče dres Los Anđelesa.

- Treba razmišljati o budućnosti... Luka će imati 31 ili 32 godine kada mu istekne ugovor sa Dalasom, nije najbolji defanzivac i to bi bio ogroman problem za Lejkerse. Potrebna nam je atleta koja igra odbranu, a Luka to nije. Može da pogađa u rangu najbolji, ali isto tako pre dolaska moramo da mu uzmemo pivo iz ruku jer nije neko ko ostaje u formi. Takav igrač nam ne treba - rekao je Ori u svom podkastu. 

Slovenački reprezentativac član je Dalasa od 2018. godine kada je draftofan. Aktuelni ugovor ističe mu 2026. a prethodne sezone je Maverikse predvodio do finala NBA lige. Tamo ih je u seriji savladao Boston.