19.09.2024.

08:40

Foto: printscreen

Sport

NBA liga više neće biti ista! Svet u čudu, legendarni novinar otišao u penziju

Vojnarovski je završi karijeru posle 37 godina. Bio je poznat po pouzdanim informacijama, vestima, trejdovima, on je prvi najavio da će Denver draftovati Nikolu Jokića. 

"Odrastao sam kao sin radnika u fabrici dve milje od ESPN-ovog centra i samo sam sanjao da će mi posao biti da pišem o sportu. Pre 37 godina, "Hartford Courant" mi je dao prvu priliku i od tada nisam prestao da jurim ovo uzbuđenje. Ovaj zanat je promenio moj život, ali sam odlučio da se penzionišem iz ESPN-a i novinarske industrijje. Znam koliko je potrebno da budem investiran u sve to i više nemam želje da to radim. Vreme nije beskonačno i želim da svoje provedem radeći stvari koje meni lično imaju više znajača -  poručio je u oproštajnom pismu. 

Informacija nije zvanična dok je potvrdi klub, igrač ili Vojnarovski.

"Odlazim zahvalan brojnim mentorima i kolegama, svima koji su učestvovali u mojim pričama, svim čitaocima i gledaocima. Niko nije profitirao više od mene jer su mi drugi verovali. Poslednjih sedam godina na ESPN-u su bili posebna privilegija. Zahvalan sam vodećim ljudima kompanije, posebno Džimiju Pitaru i Kristini Daglas, što su imali razumevanje za ovu moju životnu odluku. Posle toliko godina izveštavanja o drugim timovima, vreme je da se vratim u svoj".