Autor: Informer.rs

25.09.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Na današnji dan: Rođen nezaboravni as Čikago Bulsa, desna ruka Majkla Džordana! (VIDEO)

Pipen je ostao upamćen kao odličan odbrambeni igrač, izuzetno atraktivan u napadu, ali i kao desna ruka velikog Majkla Džordana.

Kada se pomene ime Skotija Pipena, ljubitelji košarke prvo se sete dinastije Čikago Bulsa, koja je, predvođena Majklom Džordanom, šest puta osvajala šampionski prsten u NBA ligi. Skoti je, nekako, uvek bio senci letećeg Majkla, ali mu to nije smetalo da ostavi dubok trag u istoriji najjače košarkaške lige na svetu.

Da ne bude zabune, Pipen je jedan od najboljih košarkaša svih vremena. Pored šampionskih prstenova, Skoti je sedam puta učestvovao na ol-star utakmicama, osam puta bio je uvršten u najbolji defanzivni tim lige, tri puta uopšte u najbolji tim.

U NBA karijeri, tokom koje je nastupao za Čikago, Hjuston i Portland, postigao je više od 18.000 poena, zabeležio više od 6.000 asistencija i više od 2.300 ukradenih lopti (prosečno dve po meču).

Čikago Bulsi su 2005. godine povukli dres sa brojem 33 iz upotrebe, tek četvrti u istoriji franšize, a NBA liga uvrstila ga je među 50 najboljih košarkaša svih vremena.