26.09.2024.

19:24

Foto: AP/Photo

Sport

Jokić napokon progovorio: Predstavljao sam svoju zemlju sa prijateljima, to je nešto posebno!

Najbolji košarkaš planete se ne obraća medijima van NBA sezone, pa su mnogi jedva čekali "media dej" u najjačoj ligi sveta kako bi čuli sjajnog Somborca.

Naravno, odmah se nametnulo pitanje o Olimpijskim igrama na kojima je predvodio Srbiju do bronzane medalje. Nikola ističe da je to iskustvo potpuno drugačije od svega što je do sada proživeo i savetuje svakom košarkašu nastup za nacionalni tim.

Informer

Predvodio Srbiju do bronze u Parizu - Nikola Jokić

- Olimpijske igre su bile sjajno iskustvo. Predstavljao sam svoju zemlju, grad i porodicu sa prijateljima, zaista nešto specijalno. Savetujem svakom igraču, koji ima priliku da igra za reprezentaciju, da to uradi. Igranje za nacionalni tim je specifično. Nastupate sa igračima koje poznajete čitav život. Zajedno sa njima se takmičite protiv najboljih na svetu, nestvarno iskustvo - rekao je Jokić.

U Koloradu se pojavio sa nešto dužom bradom pa je novinare zanimalo da li je to novi imidž koji će nositi čitave sezone ili je kratkotrajno.

- Hvalite je još malo. Treba mi više komplimenata, ali skidam je uskoro verovatno - našalio se Somborac.

Informer

Ipak skida bradu

Ponovo je opravdao nadimak Džoker i nasmejao čitavu salu za medije kada je konstatovao da je dan za medije gubljenje vremena.

- Svake godine je isto i ne znam zašto ovo radimo. To se svaki put zapitam. Sada sam malo stariji, pa sam samim tim i malo ozbiljniji... možda - kazao je trostruki MVP NBA lige.

Za kraj se osvrnuo i na nove izazove za nešto drugačiji tim Nagetsa. Ekipu je pojačao Rasel Vestbruk, protiv kojeg je Jokić vodio mnoge bitke na terenu.

Informer

Novi saigrači - Vestbruk i Jokić

Takođe, priznaje da ne razmišlja o prošlosti i da ga ne opterećuje poraz od Minesote u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije iz prošle sezone.

- Vestbruk i ja nismo imali dobar odnos na terenu ranije. Mnogo smo se borili i svađali. Van njega je lider, čovek koga želite da pratite i slušate savete. Uzubuđen sam i jedva čekam da vidim šta možemo da uradimo. Ne razmišljam toliko o prošlosti. Imali smo prednost i šansu protiv Minesote, ali zbog toga je košarka predivan sport. Sve se može preokrenuti - zaključio je Jokić.