28.09.2024.

08:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

Eksplodirala NBA trejd bomba - Karl Entoni Tauns napustio Minesotu!

Početak nove sezone u NBA ligi sve je bliži, a na startu priprema za narednu takmičarsku godinu stigla je spektakularna trejd vest. Njujork Niksi i Minesota Timbervulvsi razmenili su dva najbolja igrača - Džulijus Rendla i Karl Entoni-Taunsa! 

Minesota je planirala da razdvoji centarski tandem Tauns-Gober, a odluka je pala da pojure aktuelnog "Ol-star" igrača - Džulijusa Rendla. Niksi nisu imali ništa protiv budući da već neko vreme traže rešenje pod košem. 

Stiče se utisak da je nešto bolje u trejdu prošla Minesota budući da je za usluge Karl Entoni-Taunsa dobila, pored Rendla, još Donte DiVinćenca, ali i zaštićeni top 13 pik na draftu narednog leta. 

Informer

 

Prošle sezone je Tauns prosečno beležio 21,8 poen i 8,3 skokova, a sada će opet raditi sa trenerom Tomom Tibodoom, koji je vodio Vulvse u periodu 2016-2019. Sa druge strane, Džulijus Rendl iza sebe ima najbolje NBA sezone pošto je na 46 utakmica, odnosno - pre povrede ramena, prosečno imao 24,2 poena, devet skokova i pet asistencija. 

U trejdu Niksa i Minesote učetvovali su i Šarlot Hornetsi koji su pomogli da finansijski deo bude "čist". Za učestvovanje u razmeni igrača "stršljenovi" su dobili pikove draftu, ali još uvek nije poznato koje.