30.09.2024.

06:42

Foto: profimedia

Sport

Neverovatne reči Hrvata o Jokiću! Zbog njega je doneo veliku odluku

Šarić je jedno od pojačanja Denver Nagetsa za sezonu 2024/2025. Očekuje se da će momak iz  Šibenika imati prilično bitnu ulogu u rotaciji Majka Melouna, a oduševljen je što će igrati sa reprezentativcem Srbije.

- Denver je jedan od najboljih timova u proteklih nekoliko godina, osvojili su titulu, imaju prvu petorku koju je teško čuvati. Igraju sjajnu košarku, lopta se kreće, imaju veliku košarkašku inteligenciju, donose dobre odluke, ne samo jedan igrač, već svi. U Golden Stejtu sam igrao sličnu košarku, koju volim i u kojoj uživam. To me je približilo ovoj odluci, kao i igranje sa Jokićem - rekao je nedavno Šarić.

Informer

Hrvatski košarkaš se divi Srbinu.

- Neverovatan je, trostruki MVP, biti deo njegovog tima, videti kako utiče na igru, kako gleda na igru, donosi odluku, zahvalan sam zbog toga i veliko mi je zadovoljstvo. Igrali smo jedna protiv drugog i kao mlađi nekoliko puta, videti kako postaje MVP putem koji su prošli svi igrači iz tog područja je neverovatno. Srećan sam zbog njega. Uvek je lepo pričao o Denveru, navijačima, kakvu podršku je osećao još otkako je bio ruki, pa sve do MVP dana. Pričamo često, provodili smo vreme zajedno kada samo dolazio ovde sa timovima. Bilo je to sjajno iskustvo i Jokić je veliki prijatelj.

Priznaje da nije očekivao da će Nikola biti jedan od najboljih u NBA.

- Teško je reći da sam pretpostavljao da će biti trostruki MVP, ali uvek ste mogli da vidite da ima košarku u malom prstu. Mogli ste da vidite da je to centar koji može da šutira, da igra, koji ima dobar osećaj. Nema toliko klinaca koji su imali takav osećaj, koji je pritom unapredio. Kada sam igrao protiv njega u ABA ligi, bio je sjajan na petici, posle toga je došao u NBA i Denver mu se prilagodio i postao je šampion. Postao je trostruki MVP, ali mogao si uvek videti njegov talenat, da je jako dobar - dodao je hrvatski reprezentativac.