02.10.2024.

18:47

Foto: AP/Photo

Sport

Jokić? Isti je nakon Pariza, pravi skromni superstar! Nikolin saigrač oduševljen

Košarkaši Denver Nagetsa rešili su da deo priprema za narednu NBA sezonu provedu u Abu Dabiju. Nikola Jokić i njegovi saigrači sredu su iskoristili da se druže sa dečicom iz svih krajeva sveta, a Majkl Porter Džunior razgovarao je sa medijima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Šuter Denvera govorio je o brojnim temama, a naravno među prvima bio je njegov odnos sa Nikolom Jokićem. Interesovalo je novinare da li se trostruki MVP NBA lige promenio nakon što je na Olimpijskim igrama osvojio bronzanu medalju. Ipak, Majkl Porter Džunior razočarao je medije budući da se Jokić iz Pariza vratio - isti. 

- Sjajno je igrati sa takvim momkom, znaš... Veoma je nesebičan, on je skromni superstar. Zadovoljstvo je igrati pored njega i on samo nastavlja da raste kao osoba i kao igrač, tako da je to veoma zabavno posmatrati - rekao je Majkl Porter Džunior.

Informer

 

Tokom leta su sastav Denvera pojačali Rasel Vestbruk i Dario Šarić, a popularni MPJ smatra da će njih dvojica u tandemu biti ogromno pojačanje Nagetsa. 

- Da, sjajni momci, pobednici su, takmičari i savršeno se uklapaju u naš tim. Tako da sam zaista uzbuđen što ih imamo i što ćemo biti s njima celu sezonu!

Denver je prethodne sezone svoj put završio u polufinalu Zapada, ali ne krije Majkl Porter Džunior da su šampionske ambicije uvek prisutne u Koloradu. 

- Mislim, biće zaista teško. Ima mnogo dobrih timova u NBA ove godine. Da, energija i glad su tu. Znaš, imamo mnogo motivacije nakon prošle godine i momci poput Rasela i Darija samo mogu da pomognu. Rasel je uradio sve u ligi što se može uraditi osim da osvoji prsten, tako da smo svi veoma motivisani da osvojimo šampionat ove godine i spremni smo da krenemo - podvukao je Porter Džunior.