04.10.2024.

18:24

Foto: AP/Photo

Sport

Jokić pokrenuo inicijativu, Ameri odbili! Ništa od dolaska NBA klubova u Srbiju!

Nadaju se navijači u Srbiji da bi sjajne igre Nikole Jokića u NBA ligi mogle da nateraju čelnike takmičenja da u sklopu priprema "skoknu" i do Beograda. Partizan je imao želju da u Beogradskoj areni dočekaju Golden Stejt Voriorse u prijateljskom meču u čast Dejana Milojevića, ali do toga - nažalost, neće doći u skorije vreme. 

Američki klubovi trenutno su u Abu Dabiju gde se spremaju za narednu sezonu, a sa njima je i komesar NBA lige - Adam Silver. Govorio je prvi čovek najjačeg košarkaškog takmičenja o mogućnosti da se neka NBA ekipa oproba na Balkanu.

- Nikola Jokić i Luka Dončić su pitali da li NBA može da dođe u Srbiju ili Sloveniju. Rekao bih da je to vrlo teško... Organizacija ovih utakmica je izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu ili ovde u Abu Dabiju, deo je višegodišnje inicijative - rekao je Silver. 

Informer

 

Čak ni Grčka nije pogodno tlo za NBA ligu, makar ne u ovom trenutku, ali Adam Silver ističe da će čelni ljudi takmičenja razmatrati mogućnost da u budućnosti dođu na Balkan. 

- Cenim strast navijača u Srbiji, Sloveniji i Grčkoj, kao i igrača poput Jokića, Adetokunba i Dončića kada je u pitanju inicijativa da se organizuju utakmice u njihovim matičnim zemljama i gradovima. Ipak, nije to lako da se organizuje. To je nešto što ćemo i u budućnosti ozbiljno da razmatramo. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa. Želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost - poručio je Adam Silver.