10.10.2024.

23:52

Foto: profimedia

Sport

Trostruki NBA šampion završio karijeru!

Odlični šuter tako je posle 15 godina provedenih u NBA ligi odlučio da se oprosti od igranja pod obručima. Grin će ostati upamćen kao tek jedan od četvorice košarkaša koji su u najjačoj ligi sveta osvojili tri šampionske titule i to sa tri različita kluba.

Amerikancu je prvo pošlo za rukom da se osvoji šampionski prsten sa San Antoniom 2014. godine, potom je pet sezona kasnije titulu uzeo sa Torontom, da bi 2020. isto učinio i u dresu Los Anđeles Lejkera. Pored Grina, ovo su u istoriji NBA lige uspeli još Džona Sali, Robert Ori i Lebron Džejms.

- Moja karijera je neverovatna. Odlazim ponosno sa košarkaških parketa - zvanično je objavio Grin. 

Grin je draftovan od strane Klivlend Kavalirsa 2009. godine kao 46. pik, a u ruki sezoni za Kavalirse odigrao je 20 mečeva, pa je sledeće sezone prešao u San Antonio gde je ostao do 2018, ali je povremeno odlazio na pozajmice, pa je tako bio i u Olimpiji iz Ljubljane jednu sezonu, s kojom je i postao prvak Slovenije 2011. godine. Pored pomenutih klubova, iskusni šuter je igrao još za Memfis i Filadelfiju u dva navrata, koja mu je bila ujedno i poslednji tim 2023. godine. 

Amerikanać je tokom karijere imao odličan šut za tri poena, a prosek mu je bio veći od 40 odsto.

Tagovi:
sport Penzija karijera NBA liga Deni Grin