14.10.2024.

07:56

Foto: tanjug/ap

Sport

Jokić patosirao i ponizio rivala, pa mu se smejao u lice (VIDEO)

Košarkaši Denvera izgubili su od Finiksa sa 118:114. Sezona još nije počeo, ali je barem Jokić  u šestoj brzini. Jedan njegov porez postao je viralan na društvenim mrežama. 

Poslao je bivšeg saigrača Mejsona Plamlija na parketu. Srbin je u svom stilu sa dve finte poslao Plamlija na zadnjicu, a nakon što ga je patosirao imao je otvoren put ka obruču za zakucavanje. Malo mu se i nasmejao u facu nakon što je poentirao. Navijači u dvorani su potez nagradili aplauzima, a oduševljenje je i na društvenim mrežama. 

Srpski košarkaš je meč završio sa 21 poenom, uz 14 skokova i devet asistencija za 29 minuta i 45 sekundi na parketu. Šutirao je Džoker 9/16 iz igre i pokazao svima da je spreman za novi MVP pohod. Briljirali su Porter i Strouter, koji su takođe imali po 21 poen, Gordon je ubacio 12, Braun i Nadži po 11, a Rasel Vestbruk devet poena uz šest asistencija.

S druge strane, Finiks su vodili Dan i Moris sa po 20 poena, O'Nil je imao 17, Bol 14 poena. Bivši igrač Partizana Frenk Kaminski zabeležio sedma poena i šest skokova.

Posle ovogt meča je jasno da će zajedno sa Vestbrukom napadati protivničke igrače. U jednoj situaciji Vestbruk je postavio blok Jokiću, ovaj je protrčao i bacio alej up Amerikancu koji je zakucao.