14.10.2024.

10:10

Foto: AP/Photo

Sport

Jokićev trener kipti od besa: Čeka nas mnogo posla, ovo je sramota!

Što se Nikole Jokića tiče, navijači i trener ne treba da brinu, Somborac je spreman kao zapeta puška, ali ostatak ekipe pokazuje mnoge slabosti.

"Grumenje" je posle poraza od Finiksa palo na učinak od 0-3 u pripremnom periodu, a to je razbesnelo Majkla Malouna.

Informer

Jokić nije problem, ali...

- Moja najveća briga nije broj šutnutih trojki protivnika, već broj pogođenih šuteva za tri poena. Dominiramo u reketu i skoku, ali nas protivnici razbijaju trojkama. Primili smo 37 poena u trećoj četvrtini, a to je sramota. Moramo mnogo da radimo i mnogo video snimaka da pogledamo. Imamo još dve utakmice da se spremimo što bolje za sezonu - grmeo je stručnjak rodom iz Njujorka.

Predstoje im provere sa Oklahomom za dva dana (16. oktobra) i Minesotom (18. oktobra), a onda "ono pravo" i duel ponovo sa Tanderima 25. oktobra u "Bol areni".

Informer

Duel Tandera i Nagetsa

Najviše brige treneru Malounu stvara loša igra u odbrani, pogotovo u igri 1 na 1. Smatra da je loša fizička sprema glavni krivac za oscilacije u defanzivnom segmentu.

Ne možemo da branimo 1 na 1, prolaze nas stalno. A ako ne možemo da branimo 1 na 1 to znači da konstantno moramo da rotiramo i da je konstantno potrebna strana pomoći. To pravi novi problem, izgubimo se u rotaciji. Tu nema šeme ili akcije. Samo je potrebno da čuvaš igrača ispred sebe. Nismo trenutno spremni što se kondicije tiče. Momci su umorni i to moramo da popravimo. Večeras su starteri igrali celu treću četvrtinu, pokušao sam da ih razigram malo, možda sam bio previše tvrd prema njima, ali tako mora. Liga je postala mekana, mora da se trči i morate da budete u kondiciji - objasnio je Maloun.