14.10.2024.

16:11

Foto: profimedia

Sport

Šarić je Jokić Denverove druge postave! Dečko, jedan je Nikola

Denver je poražen od Finiska 118:114 u pripremnom meču pred početak NBA sezone.  Šarić je odigrao skromno, promašio je sve četiri troje i šutirao skromnih 3/9 iz igre. Završio je sa šest poena, šest skokova, dve asistencije, ukradenom i izgubljenom loptom za 17 i po minuta na parketu

Moramo da pronađemo sistem za njega, ali prilično sam siguran da će on biti Jokić druge postave - rekao je Slovenac Vlatko Čančar, a njegove reči preneo je Denver Post.

Trener Majkl Maloun se ne slažesa slovenačkim košarkašem. 

- Samo je jedan Nikola Jokić - jasan je bio trener Denvera koji je dodao da su Šarića doveli kako im igra ne bi previše patila dok je Jokić na klupi, kao tokom minulih sezona. 

Informer

Vlatko Čančar

Balkanci su posebno jaki u Denveru ove sezone.

"Balkanski koreni Denverovog rostera su ojačali. Šarić predstavlja Hrvatsku, Srbiju Jokić, a Sloveniju Čančar. Ta regija sve više postaje deo identiteta Nagetsa, kao i odgovarajuća košarkaška filozofij", piše Denver Post.

Šarić je objasnio Amerikancima kako Balkanci igraju.

Tako mi igramo košarku, razmišljamo kako da prevarimo, nadmudrimo protivnika, a ne kako da budemo brži od njega ili da ga predriblamo.  Kod nas se više igra timska košarka nego u Americi, 12 igrača zna kako igrati određeni stil i svi se uklapaju u ekipu - objasnio je Šarić.