23.10.2024.

09:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Istorija je ispisana! Lebron Džejms i njegov sin prvi otac i sin koji su zajedno zaigrali u NBA ligi! (VIDEO)

U meču protiv Minesota Timbervulvsa, Lejkersi su slavili rezultatom 110:103, a ova utakmica će se dugo pamtiti kao dan kada je otac i sin tandem stao rame uz rame na najvećoj košarkaškoj sceni.

Duel između Lejkersa i Vulvsa bio je prepun atraktivnih poteza i napetih trenutaka, sa čak dve velike promene rezultata. Ipak, na kraju, tim iz Los Anđelesa je uspeo da dođe do sigurne pobede.

Informer

Lebron Džejms i Broni

Kako je najavio novi trener Džej Džej Redik, najbolji igrač na terenu bio je Entoni Dejvis sa impresivnih 36 poena, 16 skokova, četiri asistencije i tri blokade. Rui Hačimura dodao je 18 poena, dok je Ostin Rivs upisao 12 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Lebron i Broni su zajedničkim snagama ubacili 16 poena, pet skokova i četiri asistencije, a mladi Broni je igrao tri minuta u drugoj četvrtini, zabeleživši jedan skok. Iako je proveo kratko vreme na terenu, činjenica da su otac i sin zajedno igrali NBA utakmicu ostaje urezana u istoriji.

Za Timbervulvse, najbolji je bio Entoni Edvards sa 27 poena i šest skokova, dok je Džulijus Rendl postigao 16 poena i zabeležio devet skokova. Rudi Gober je dodao 13 poena i 14 skokova, ali to nije bilo dovoljno da spreči poraz svog tima.

Lejkersi se već za tri dana sastaju sa Finiks Sansima, dok Vulvsi prekosutra igraju protiv Sakramento Kingsa.

U prvom meču večeri, Boston Seltiksi su ubedljivo savladali Njujork Nikse sa 132:109, a Džejson Tejtum je bio najbolji pojedinac sa 37 poena i 10 asistencija.