Autor: Informer.rs

14.06.2023.

11:26

Foto: EPAIMAGES/tanjug/ap

Sport

NALUPETAO SE KAO NIKAD! Ovaj baš MRZI Novaka, ima da crkne od muke jer je bolji od Rodžera!

Srpski teniser u nedelju je postao najbolji teniser ikada, osvojio je 23. grend slem, treći na Rolan Garosu i ostavio iza sebe Rafaela Nadala (22) i Rodžera Federera (20).

Adriano Panata, osvajač Rolan Garosa iz 1976. je miljenika Rodžera Federera proglasio najboljim ikada, a to što ima manje grend slem trofeja od Novaka Đokovića ga ne zanima. 

Informer

Adriano Panata

- Samo ću izneti lično mišljenje. Za mene se ništa ne menja, koliko god titula osvojio Novak Đoković, jer svako stvari vidi drugačije. Tema "velike trojke“ je malo preterana i stalno se priča ko je najveći svih vremena. Pa ja ću onda reći da je Federer najveći i niko ne može da promeni moje mišljenje. Novak možda ima najviše slem pehara u ovom trenutku, ali ljudi stvarno vole Rodžera i tako će uvek biti - rekao je Panata.

Informer

Novak Đoković, najbolji ikada

Federer je karijeru završio sa 20 osvojenih Gren slem trofeja, dok Rafael Nadal ima jedan manje od Novaka. Nole je apsolutni favorit za kalendarski grend slem, što bi samo bio šlag na torti.

- Ako se smatra da je Srbin najbolji, dobro, pozabavićemo se time, nije to ništa strašno. Stvar je u tome što je ova tema malo preterana, a hoćete li biti najveći zavisi od mnogo faktora. Kao što sam već rekao, uopšte me ne zanima koliko će trofeja Đoković da osvoji, jer za mene će Rodžer Federer uvek biti najveći teniser u istoriji -  naglasio je Panata, koji je u karijeri osvojio deset titula.

Informer

 

Italijan je pre godinu dana jasno reka da ne voli Srbina.

- Novak Đoković? Nemam ništa protiv njega, ali ga ne volim. U poslednje dve godine nije doneo nijednu pravu odluku. Imao je i neke nepopularne izjave - rekao je on.