Autor: Informer.rs

15.06.2023.

17:17

Foto: AP/Photo

Sport

NAPOKON PRIZNALI! Mekinro: Đoković je najveći u istoriji!

Najmlađi od braće Mekinro je u svoje vreme bio treći dubl igrač sveta, a prilikom minulog Rolan Garosa pomno je pratio Novaka Đokovića i njegov istorijski uspeh - osvajanje 23. gren slem titule.

Informer

Patrik Mekinro

Novak ima posebnu sposobnost koja je deo razloga zašto je on najveći u istoriji. On razume kada treba da bude agresivan, neutralan, kada da se brani ili odigra slajs, kada da ode na mrežu, a kada da rizikuje na drugom servisu.

Ne postoji čovek koji se bolje prilagođava od njega na bilo šta što se događa. Pričao sam sa ljudima iz sporta koji vole da gledaju Rodžera Federera, kao i svi mi. Nadal ima svoj intenzitet. Kako Đoković može da bude tako dobar? Oni to ne vide i ne shvataju tenis – ne razumeju osnove, tehniku, sposobnost da oceniš kako da udariš, sa 55  ili 95 odsto snage, i sve između - rekao je Mekinro.

Informer

Novak Đoković - najbolji kad je najteže

Američki teniser posebno ističe Đokovićevu mentalnu i fizičku snagu, smatrajući da je potrebno igrati najbolji mogući tenis i savršen meč kako bi se srpski as porazio.

- Jeste da je gubio u finalima gren slem turnira, ali pobeđivao je svoje rivale češće nego oni njega. Da bi se porazio Novak, moraš da budeš u svom apsolutno najboljem izdanju. Đoković nikada neće odigrati loš meč na velikoj pozornici. Nikada! Na tri dobijena seta je fizički verovatno najbolji ikada, ali i ima toliko načina da igra pa to koristi tokom dugog meča kako bi okrenuo tok u svoju korist - zavrišio je Mekinro.