Autor: Informer.rs

18.06.2023.

11:22

Foto: EPA

Sport

NOVAK NIKAD NEĆE STATI! MOŽDA ODE DO 30 GREND SLEMOVA! Jake reči slavnog Amerikanca o Đokoviću i Alkarazu

Iako je od meča Đokovića i Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa prošlo devet dana, i dalje se priča o antologijskom duelu. Novak je slavio sa 3:1 u setovima, a meč su obeležili grčevi španskog tenisera, zbog kojih nije mogao da pruži dostojan otpor u trećem i četvrtom setu.

Informer

 

O tome je pričao Huan Martin Del Potro, a sada i Džimi Konors. I slavni Amerikanac je nahvalio Novaka i poručio Alkarazu da mora mnogo bolje da se pripremi ako misli da izađe na megdan svetskom broju jedan.

- Novak Đoković je u fantastičnoj formi. Od Alkaraza se očekivalo više, jer ima 20 godina, a Đokoviću nije padalo ni na kraj pameti da se unapred preda protiv njega. Novak nikad neće stati. Ima sjajnu priliku da odmakne Nadalu i Federeru po broju grend slemova. Sada ima 23, a gde će se zaustaviti? Možda na 30? Sada ima 36 godina, može još tri ili četiri da igra na visokom nivou - poručuje Konors.

Informer

 

Čuveni Amerikanac kaže da Alkaraz nije smeo sebi da dozvoli da ga hvataju grčevi posle dva seta.

- To je neprihvatljivo. Ne znam da li je odgovornost na njegovom stručnom štabu ili je bio previše nervozan. Jedno je sigurno, Novak stavlja protivnike pod veliki pritisak. Protiv njega morate da budete spremni na pet setova, naročito na turnirima kao što je Rolan Garos - dodaje Konors.