Autor: Informer.rs

21.06.2023.

18:21

Foto: EPAIMAGES

Sport

OPAAA, FEDERER PONOVO O ĐOKOVIĆU! RODŽER pričao O TOME da li je NOLE GOAT!

Dugo je trebalo Rodžeru Federeru (41) da se javno oglasi posle Rolan Garosa, čekao se njegov komentar na Đokovićevo osvajanje trofeja, a sada je za kratko vreme po drugi put pričao o našem asu i trci za najboljeg tenisera svih vremena, popularnog GOAT-a.

Novak je prestigao Rafaela Nadala, koji je ostao na 22 pehara sa najvećih turnira, dok Švajcarac ima 20. Pritom, Federer je završio karijeru prošle godine, Španac već duže vreme kuburi s povredama, a Srbin je u sjajnoj formi i uskoro kreće u odbranu titule na Vimbldonu (od 3. do 16. jula).

Informer

 

S obzirom da je sezona na travi počela, Rodžer je bio specijalni gost u Haleu. Došao je kao desetostruki šampion na obeležavanje 30 godina ovog turnira, pa je u razgovoru sa novinarima još jednom pomenuo prvog reketa sveta.

- Neverovatno. Ono što je Novak postigao je nešto ogromno - naglasio je Federer.

Naravno, predstavnike medija je najviše zanimao odgovor švajcarskog asa na to da li je Đoković sada potvrdio da je najbolji teniser svih vremena.

- Teško je to utvrditi. To je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Skoro sam pitao prijatelja: "Šta je teže, osvojiti Vimbldon sa 17 godina kao Boris Beker ili osvojiti Rolan Garos sa 36 godina kao Novak?" Ne znam - poručio je Federer.