Autor: Informer.rs

26.06.2023.

06:41

Foto: reuters

Sport

NEOČEKIVAN PREOKRET, SVET NE MOŽE DA VERUJE! Britanci ovog puta nisu zabili nož u leđa Đokoviću!

Englezi jedva čekaju da potkače Novaka Đokovića, danima lobiraju i plasiraju priču da nije najbolji ikada, nakon što je na Rolan Garosu osvojio rekordni 23. grend slem, pa ovo zaista jeste neverovatna vest. Španac je od ponedeljka prvi sa 7,675 bodova, dok je Novak Đoković drugi sa 7,595 bodova. Ali, ne i za novinare BBC.

Za Engleze je Đoković prvi 

Novinari BBC Endrju Kesl i Džon Lojd odbijaju da priznaju da je Španac najbolji, iako je prvi na listi nedelju dana pre početka Vimbldona. Inače, Kesl (59) je bivši teniser, svojevremeno i najbolje rangirani britanski igrač, dok je Džon Lojd (68) je takođe bivši teniser, bio je 21. na svetu 1978, a najbolji britanski igrač jedno vreme. 

- Karlos će možda biti svetski broj 1 posle Kvinsa, ali dozvolite mi da kažem sledeće: on može da bude broj 1 na papiru, ali što se tiče igre, što se tiče svlačionice, postoji samo jedan svetski broj 1! A to je još uvek Novak Đoković! - rekao je Kesl.

Lojd je samo kratko dodao:

- Tako je!

Informer

Englezi su konačno na strani Novaka Đokovića

Potom je Endrju objasnio zašto smatra da je Đoković najbolji.

- Đoković možda neće zvanično biti najbolji, ali je Novak taj koji brani šampionsku titulu na Vimbldonu, a pritom je osvojio i Australijan open i Rolan Garos, na kome je pobedio Alkaraza u polufinalu. Karlos sada sjajno vraća servise, služi ga taj "ritern" cele nedelje, ali čovek koji najbolje vraća servise stiže na Vimbldon kao sedmostruki šampion. Smešno je koliko je Novak Đoković fascinantan i pritom sve što radi, radi na tako poseban, tih način - rekao je Kels, a Lojd je potvrdio svaku njegovu reč i to na britanskom javnom servisu.