Autor: Informer.rs

27.06.2023.

07:21

Foto: Instagram/Novak Đoković

Sport

MISTERIOZNI NOLE! Ovako hvata zalet za titulu na Vimbldonu, navijači u transu! (VIDEO)

Na snimku se vidi kako  Novak Đoković, koji brani trofej na Vimbldonu,  sedi na ljuljašci i uživa uoči početka turnira. 

"Hvatam zalet za sezonu na travi", napisao je Nole i oduševio navijače, pa su mu poručili: "Tako je šampione, uhvati zalet za pehar", "Siguran sam da se smeje, samo što se to ne vidi na klipu", "Uživa, kao da nema nijednu brigu na svetu", samo su neki od komentara fanova drugog tenisera sveta.

Srpski teniser imaće jednu proveru uoči početka trećeg grend slema sezone. Igraće na egzibicionom turniru kod Đorđa Armanija i to će mu biti  poslednja priprema za travnatu podlogu.

Nole u Londonu igra za osmi trofej na ovom grend slemu, kojim bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, a probaće da dođe do 24. pehara. Novak je sedmostruki šampion Vimbldona, a u Londonu je u seriji od 28 trijumfa zaredom.

Nole je u ponedeljka trenirao sa prijateljem i rivalom Stenom Vavrinkom. U sjajnoj formi čeka nezvanično prvenstvo sveta u tenisu naš as.

Inače, srpski teniser ima više pobeda na Vimbdlonu 86 nego svi preostali igrači iz top 20 zajedno (85) i više odigranih mečeva (96) od svih igrača iz top 10 zajedno (74). Novak Đoković je nepobediv na Centralnom terenu. Poslednji put poražen 2013. godine tada je od njega bolji bio Endi Marej - jedini aktivni teniser koji je na travi osetio slast pobede nad Noletom ( 6-4, 7-5, 6-4).  Novak je od tada šest puta podigao trofej, a doživeo je samo dva poraza i to na Terenu broj 1, a ne na glavnom. Njega je 2016. godine u trećem kolu  pobedio Sem Kveri, tada 28. na ATP listi 6:7, 1:6, 4:3, 6:7, a godinu dana kasnije je srpski teniser meč četvrtfinala predao predao Tomasu Berdihu. I taj meč je odigran na terenu broj 1.