Autor: Informer.rs

27.06.2023.

22:10

Foto: EPA

Sport

LEGENDARNA TENISERKA ODUŠEVLJENA: NOVAK? On je mentalitet u kombinaciji sa igrom! Još mnogo REKORDA ĆE OBORITI!

Srpski teniser Novak Đoković sprema se za početak Vimbldona i napad na 24. grend slem titulu u karijeri. Drugi reket sveta nedavno je podigao pehar na Rolan Garosu, prethodno je bio šampion i na Australijan openu, a sve to nakon što je prošao kroz težak period u prethodne dve godine povodom koronavirusa i odluke da se ne vakciniše. 

Sve to oduševilo je legendarnu italijansku teniserku Gabrijelu Sabatini koja je u superlativu govorila o Novaku Đokoviću. 

- Ono što je impresivno jeste koliko je na Rolan Garosu podigao nivo igre u odnosu na prethodne turnire. Čudesno je kako to čini jer – kad uđe u grend slem, maksimalno je posvećen, koncentrisan – i zbog toga jeste ono što jeste - rekla je Gabrijela Sabatini. 

Italijanka je u svojoj karijeri osvojila čak 27 titula, bila je treća teniserka na svetu, a ima i jedan grend slem trofej sa US Opena 1990. godine.

- On je jedan od retkih igrača koji danas može da iznova obara rekorde, jer poseduje mentalitet, igru i posvećenost koje su potrebne za takve uspehe – i uopšte me ne bi čudilo da osvoji još slemova do kraja karijere - dodala je Italijanka. 

Informer

Za kraj, Sabatinijeva ističe da je uprkos činjenici da više ne igra tenis nastavila redovno da prati dešavanja u belom sportu. 

- On je jedan od retkih igrača koji danas može da iznova obara rekorde, jer poseduje mentalitet, igru i posvećenost koje su potrebne za takve uspehe – i uopšte me ne bi čudilo da osvoji još slemova do kraja karijere - rekla je Sabatini.