Autor: Informer.rs

06.07.2023.

09:05

Foto: AP PHOTO

Sport

Bedno! Englezi opet udaraju po Đokoviću, priželjkuju krah Srbina na Vimbldonu!

Džim Vajt, novinar britanskog "Telegrafa", nada se porazima drugog tenisera sveta i otvoreno navijač za mladog Španca Karlosa Alkaraza.

- Vimbdonu je potreban budući kralj Karlos Alkaraz da zavlada u eri zvezda koje se gase. Španac koji ima 20 godina i lagano je prošao u drugo kolo izgleda neopterećen time što ga smatraju nekim ko treba da uđe u cipele Federera i Đokovića. On pokušava da bude najmlađi šampion Vimbldona još od Borisa Bekera - piše Džim Vajt.

Rodžer Federer je miljenik Engleza i sada hoće da crknu od muke jer bi Novak Đoković, ako pobedi, mogao da se izjednači sa Švajcarcem po broju titula u Londonu, jedan i drugi bi imali osam.  

Informer

- Jasno je da Alkaraz ima veliku odgovornost ovde jer je on čovek koji je najbolje opremljen da uđe u besprekorno iskrojene cipele Švajcarca i da postane glavni stilista ovog takmičenja. Karlos Alkaraz je verovatno jedini igrač koji može da bude izazov Novaku Đokoviću, a još nema 20 godina - navodi se u tekstu, pa je svima jasno za koga će Englezi navijati ako se u finalu sastanu Đoković i Alkaraz.

Gospodin Vajt je zaključio da Alkaraz ima sve što treba da dođe do titule, atletske sposobnosti i igru, mada je izgleda zaboravio kako se raspao protiv našeg tenisera u polufinalu Rolan Garosa.