Autor: Informer.rs

14.07.2023.

20:26

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak o psovkama publici i finalu sa Alkarazom! Svet je to najviše čekao... Najveći izazov i za mene!

Branilac titule je maksimalnim rezultatom bio bolji od Janika Sinera i čeka ga finale sa Karlosom Alkarazom.

Novak je na startu rekao novinarima da pobeda u polufinalu nije bilo toliko laka koliko bi rezultat mogao da sugeriše.

- Bila je pobeda u tri seta koji su bili prilično tesnim. Svaki set je bio tesniji nego što se čini po semaforu. Znao sam da će biti agresivan, servis mi je imao uspone i padove. Pronašao sam udarce u pravo vreme. Na kraju je imao neke neiznuđene greške. Nije lako igrati tenis pod pritiskom. Dobro je što sam završio posao u tri seta - rekao je Đoković u uvodnoj reči.

Zatim se Đoković okrenuo narednoj temi - finalu sa Alkarazom.

- Ovo je verovatno najiščekivanije finale od početka turnira za većinu ljudi. Biće to njegovo prvo finale na Vimbldonu. Baš je mlad, ali je već veoma konstantan, čak i na travi, malo ko je očekivao da igra ovako dobro. Njegov stil igre je napravljen za šlljaku i sporije betone, ali on se neverovatno brzo adaptirao na sve podloge i izazove koje mu postavljaju razni protivnici. Vidim ovo kao veliku snagu njegovu jer mislim da je to i jedna od mojih najvećih snaga tokom karijere, jer sam ja znao kako da najbolje odgovaram na razne izazove -  rekao je Đoković.

Informer

 

Novak je nastavio u superlativu o Alkarazu:

- Čestitam njemu, sjajan je momak, on poštuje istoriju sporta i sve ljude, nemam ništa loše da kažem o njemu. I za njegov tim i porodicu. Gledao sam ga u Kvinsu malo, već ima veoma dobru igru na travi, tako da, ako je suditi o tome kako su ostali odigrali, mislim da je ovo najbolje finale koje smo mogli da igramo. Obojica smo u dobroj formi, obojica želimo ovu titulu i jedva čekam taj meč. Biće to najveći izazov koji mogu da imam u ovom trenutku, i fizički i mentalno i emotivno - istakao je Đoković.

Podvlači Novak iskustvo, kao jednu veliku prednost u finalu:

- Imam više iskustva nego većina momaka sa kojima sma igrao ovde. Iskustvo može da pomogne u početku, ali ne može da odluči pobednika. Ko je u boljoj formi, on pobeđuje - ističe Đoković.

Njemu će predstojeće finale biti 35. na Grend slemovima, čime je oborio rekord Kris Evert (34).

- Grend slemovi su mi prioritet. Trudim se da vrhunac forme bude na Grend slemovima. Svi turniri me uvode u Grend slem. Rezultati su fantastični, imam dobar tim ljudi, dobro radimo. To urodi plodom u kasnijoj fazi turnira. Osećam da nije gotovo dok ne podignem trofej - smatra srpski teniser.

U jednom trenutku je ušao u obračun sa publikom na centralnom terenu, ali to je ostavio iza sebe. 

- Sve je to ljubav. Ljubav i prihvatanje - rekao je Novak.