Autor: Informer.rs

16.07.2023.

12:48

Foto: Reuters/ap/shutterstock

Sport

Navratilova promenila ploču: Pre tačno godinu dana pljuvala Novaka, sad ga hvali na sva zvona

Đoković danas od 15 časova igra finale Vimbldona protiv španskog asa Karlosa Alkaraza, a povodom toga oglasila se češko-američka legendarna teniserka, koja kaže da je Novak bez ikakvog premca najbolji teniser svih vremena.

Informer

Ona je odgovorila na tvit američkog novinara Glena Grinvalda, koji je izneo nekoliko činjenica o Noletu. Složila se sa ocenom da je najbolji ikad.

"Đoković nije samo najbolji igrač u istoriji tenisa, već je nekako sve bolji i bolji sa svojih 36 godina. Očigledno pomaže to što Federer i Nadal nisu tu, a Vavrinka i Marej su stari. Neverovatno je kako se Novak nosi sa ovim mladim snagama“, naveo je Grinvald.

Uskoro je usledio odgovor Navratilove, kratak i jasan.

Da. Apsolutno je neverovatno šta radi“, navela je Navratilova.

Informer

Međutim, tako nije mislila pre godinu dana. Tačno na današnji dan 2022. godine nije samo udarila na Noleta, već i na sve Srbe, čime je navukla mržnju i bes navijača našeg asa. Tada joj se nije svidelo što je Nole na vrhu teniske Unije igrača, kao ni činjenica da se nije vakcinisao protiv virusa korona.

- Novak misli da radi ispravnu stvar, ali ne slažem se sa njim. Ta unija mu nije pomogla što se tiče tenisa. Mislim da je bolje da se malo pomeri u stranu i svoju energiju usmeri na nešto što će doneti boljitak. Srpski igrači postaju vrlo emotivni i sa njima smo imali problema i ranije u Melburnu i Sidneju. Nekada morate da smirite sve, pre nego da pogoršavate stvari. Mislim da je 95 odsto ljudi u Srbiji uz Novaka, a ostatak sveta je 95 odsto protiv njega – pričala je Navratilova.