Autor: Informer.rs

17.07.2023.

08:16

Foto: profimedia

Sport

Đoković otkrio planove! Progovorio o US openu i Sinsinatiju!

Prošle godine Novak Đoković nije mogao da igra na US openu i mastersima u Americi, jer nije vakcinisan protiv korone, pa nije mogao da uđe u SAD, ali, ako ne bude promena, Njujork će ga videti ove sezone. 

US Open osvajao je tri puta - 2011, 2015. i 2018. godine i igrao je još šest finala. Poslednji put kada je igrao 2021. godine, poražen je u finalu rezultatom 3:0 u setovima od Rusa Danila Medvedeva. 

- Raduje me povratak u Njujork, kroz karijeru sam najbolje partije beležio na tvrdoj podlozi, trava mi je poslednih 5,6 godina omiljena. Ali kada se uzme sav skup turnira i gde sam beležio najviše uspeha verovatno je to tvrda podloga, poslednje sam finale izgubio od Medvedeva i dobio fantastičnu podršku i ljubav od publike što nije uvek bio slučaj. Toga se jako drago sećam i to me motiviše da se vratim - rekao je Nole posle poraza na Vimbldonu.

Informer

Uz US open ima još jean primaran cilj do kraja sezone.

Njujork je glavni cilj uz Dejvis kup. Igraću i Sinsinati kao pripremu za US Open, pa da vidimo šta ćemo dalje.

Predsednik Sjedinjenin Američkih Država  Džozef Bajden pšočetkom maja je ukinuo zabranu ulaska u zemlju za strance koji se prethodno nisu vakcinisali, pa sada više ne postoji nijedna prepreka da Đoković ode u Ameriku.