Autor: Informer.rs

05.08.2023.

06:20

Foto: Reuters

Sport

Ukrajinka "pecnula" Novaka: Ne volim kada teniseri pričaju sa navijačima, to je previše!

Odavno je poznato da Novak Đoković voli da komunicira sa navijačima, često su mu tribine glavni izbor energije, posebno kada je većina protiv njega. Zbog toga, srpski teniser ulazi u sukobe sa navijačima što je bio slučaj u Londonu tokom Vimbldona. 

Nije Novak Đoković jedini u svetu tenisa koji ume da se zabavlja sa navijačima već to čini i Elina Svitolina. Ipak, u drugačijem stilu, makar to ona tako tvrdi, budući da joj se ne dopada način na koji srpski teniser funkcioniše na terenu. 

Iako ga nije direktno pomenula u razgovoru sa američkim medijima uoči četvrtfinala Vimbldona, jasno je da se u njenom odgovoru krije i malo "peckanje" Novaka Đokovića. Naime, Ukrajinku je jedan od prisutnih novinara pitao da prokomentariše svoju energičnu proslavu poena, a one je umesto toga govorila o Federeru. 

- Ponekad je prva reakcija prirodna za mene, jer kad odigraš dobar udarac, prirodno je da si srećan i zadovoljan. Probao si, rizikovao. Prva reakcija je stoga prirodna. Ali, ne volim baš kada igrači traže više od navijača. Mislim da je to ipak malo previše. Nikada nismo videli Rodžera Federera da to uradi. Ne znam, mislim da je to previše - rekla je Svitolina. 

Ukrajinska teniserka je nedavno igrala četvrtfinale Rolan Garosa, a potom i polufinale Vimbldona, a treba dodati i da se prošle godine porodila i tako krunisala brak sa francuskim teniserom Gaelom Monfilsom.