Autor: Informer.rs

13.08.2023.

06:04

Foto: printscreen

Sport

Amerikanci u transu! Stigao Novak, navijači ga opkolili, jedva su ga prepoznali (VIDEO/FOTO)

Naš teniser prošle godine nije mogao da se takmiči, jer mu je bio zabranjen ulazak u Ameriku, pošto nije vakcinisan protiv korone. Sad će pokušati da trijumfuje na turniru koji se održava u Ohaju i osvoji 39. trofej na masters turnirima.

Navijači su jedva čekali da ga opet vide u Sinsinatiju, a dočekali su ga kako dolikuje najboljem teniseru ikada.

Odradio je Đoković prvi trening po dolasku u Ameriku, a imao je vremena da se malo druži sa fanovima. Fanovi su ga saletali posle treninga, opkolili, kako bi svima dao autogram i selfi. Inače, Nole ne odustaje od novog imidža, tokom odmora je pustio bradu, pa će po svemu sudeći tako napasti trofej u Sinsinatiju.

Pogledajte atmosferu sa prvog Novakvog treninga u Americi.

Pre odlaska u Ameriku Nole se spremao u Crnoj Gori i pre puta zaplesao i pokazao da u sjajnoj atmosferi čeka deo sezone u Americi i poslednji grend slem ove godine - Ju-Es open.

Srpski as je dva puta osvojio trofej u Sinsinatiju, 2018. i 2020. godine. Sad ga čeka izuzetno komplikovani zadatak, a dobra stvar je što će imati sigurno jedan dodatni meč jer je odlučio da prijavi i dubl sa Nikolom Ćaćićem. U drugom kolu najverovatnije će igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine ukoliko savlada Tomasa Ečeverija, a u trećem bi ga sačekao Gael Monfis, Aleks de Minor ili Kameron Nori.

U četvrtfinalu bi Novak mogao da igra protiv Janika Sinera ili Tejlora Frica. U polufinalu žreb takođe nije pogledao Novaka, pa bi mogao da odigra protiv igrača koji je na betonu ove godine doživeo samo pet poraza, a imao je niz od 19 trijumfa zaredom - Danil Medvedev. Na kraju - potencijalni okršaj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza moguć je tek u finalu Sinsinatija.