Autor: Informer.rs

18.08.2023.

05:04

Foto: reuters

Sport

Novakova jutarnja lekcija starom znancu! Đoković ekspresno do četvrtfinala

Dobro je Novak otvorio meč, bez problema je uzeo gem na sopstveni servis, a zatim je imao btejk loptu u sledećem, ipak spasao se Monfis i osvojio gem nakon velike borbe.

U narednim gemovima oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, nisam gledali preterano duge poena, a i Novaka i Gaela je jako dobro služio servis.

Činilo se da je Francuz skoncetrisan i da konačno hoće da skine nulu u okršajima sa Novakom 
Đokovićem.

Ipak loše je ušao u svoj servis gem pri rezultatu 4:3 za Novaka, te je naš teniser došao do brejka.

U narednom gemu rutinski je Đoković rešio situaciju i poveo setovima. Ipak, kada je odlazio prema svojoj klupi iz nekog razloga je bio vidno nezadovoljan, promrljao je par reči u sebi.

Bez obzira na to, videlo sa da Novak čvrsto drži situaciju pod kontrolom što je potvrdio već u prvom gemu drugog seta, kada je brejknuo Monfisa.

Kako je vreme odmicalo, sve manje je bio u meču iskunsi francuski teniser, a to je Nole spretno koristio i ponovo napravio brejk i poveo sa 3:0.

Uspeo je Novak i treći put da brejkne Monfisa, ipak nakon toga je usledio šok kada je Francuz oduzeo servis, a nakon toga stigao i do još jednog gema kada je on servirao.

Nakon toga se Novak vratio u kolosek, osvojio je gem na sopstveni servis i stigao do trijumfa koji ga je odveo u četvrtfinale.

Nema sreće Gael Monfis  sa Novakom Đoković, on je 19. put poražen u isto toliko okršaja sa našim teniserom.

Sigurno je da se nijedan teniser toliko ne slavan skor u duelima sa nekim svojim kolegom.

Novakov rival u četvrtfinalu biće uvek neugodni Amerikanac Tejlor Fric kome je Dušan Lajović zbog povrede skočnog zgloba predao meč osmine finala.