Autor: Informer.rs

21.08.2023.

06:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Gospode Bože, Španac nikad ne umire! Novakove reči obišle planetu

Meč je trajao tri sata i 50 minuta, a Novak i Karlos priredili su spektakl o kojem će se dugo pričati. Po završetku meča naš teniser je pocepao majicu, bio je nadomak predaje tokom duela, pa je jasno koliko mu pobeda znači.  Alkaraz je nakon poraza seo na klupu i zaplakao, dok se Đoković polivao vodom.

Novaku je ovo bila treća titula u Sinsinatiju, a 39. masters u karijeri. Takođe, ovo je bio i četvrti međusobni duel Đokovića i Alkaraza, a skor je sada 2:2. Posle trijumfa se Nole iskreno obratio Alkarazu. 

- Dečače, nikad ne odustaješ. Gospode Bože. Volim to kod tebe, samo bih voleo ponekad da odigraš lakši poen. Španac nikad ne umire! Čuo sam to već - našalio se Nole, koji je odigrao 59 mečeva sa Rafaelom Nadalom i vodi 30:29, pa je jasno na koga je mislio.

Informer

- Videli ste, nema tu šta da se kaže. Svako ko je gledao na televiziji video je da ovaj rivalitet postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim momentima.  Toliko mogu da kažem, a tako malo energije imam. Moram da uzvratim sa poštovanjem Karlosu i njegovom timu. Svi smo ponekad ostali bez reči za ono što radiš na terenu i van njega. Čestitam na svemu. Mnogi nisu uspeli da dođu do tvog nivoa nikada u karijeri. Mnogo sreće tebi i tvom timu u nastavku sezone - rekao je Nole, koji je i pored pobede ostao drugi teniser na svetu.