Autor: Informer.rs

21.08.2023.

07:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Javio se Đokovićev najveći mrzitelj!

Novak Đoković posle velikog  preokreta pobedio Karlosa Alkaraza ( 5:7, 7:6, 7:6) i osvojio masters u Sinsinatiju, 39. u karijeri. Meč je trajao čak tri sata i 50 minuta, bio je to najduži duel u istoriji Sinsinatija.

Alkaraz je vodio 1:0 u setovima, imao brejk viška u drugom i meč loptu u taj-brejku. Posle četiri neiskorišćene meč lopte u ranijoj fazi trećeg seta, Nole je sve rešio u taj-brejku, u kojem je jedan Karlitosov nekontrolisan udarac završio u autu, a Novakova majica na podu. 

Ben Rotenberg se javio posle finala i poklonio se španskom teniseru, a ne Novaku Đokoviću. Navikli smo, od njega nismo ni očekivali hvalospeve na račun našeg tenisera.

"Da ne budem preterano dramatičan, ali spašavanje 12 od 13 brejk lopti protiv ritern GOAT-a Novaka Đokovića u trećem setu finala mastersa je upravo obezbedila Karlosu Alkarazu moj glas u Njuportu (Kuća slavnih) jednog dana. Da ne kažem da je pre ovoga bio na ivici, ali je**te, ovo sada je bilo nestvarno, poručio je Rotenberg.

Informer

Novaku Đokoviću je posle osvajanja trofeja propala i pozamašna novčana nagrada. Zaradio je drugi teniser sveta 926,035 evra, dok je poraženom Alkarazu pripalo 505,682 evra.

Đoković je uz titulu i novac zaradio i 1.000 bodova koji su ga sada znatno približili Karlosu, pa je razlika sada samo 20 bodova pred  Ju-Es open.  Španac je prvi sa 9.815 bodova, dok naš as ima 9.795 nakon osvanja trećem mastersa u Sinsinatiju.