Autor: Informer.rs

21.08.2023.

07:35

Foto: printscreen

Sport

Sve grmi, Sinsinati ovo nije video! Navijači iznenadili Novaka!

Najbolji srpski teniser  treći put u karijeri osvojio je titulu na mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu posle četiri sata velike borbe savladao svetskog broja jedan Španca Karlosa Alkarasa 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Najverniji navijači su čekali Novaka da izađe na balkon kako bi zajedno proslavili novi trofej. Imali su strpljenja, sačekli su da naš teniser odradi sve protokolarne stvari, a onda su zagrmeli kada su ga videli:

- Nole, Nole, Nole... - grmelo je usred noći. 

- Hvali navijačima na neverovatnom danu i nedelji. Vidimo se u Njujorku - poručio je Nole, dok ga je jedan navijač upitao da li je umoran. Sigurno, ali uvek nađe snage da ovakve momente podeli sa fanovima.

Đoković je do 39. masters titule i 95. u karijeri došao sa "ivice ponora", velikim preokretom u trenutku kada je imao set minusa i 4:2 u drugom za Alkaraza, ali i velike probleme sa pulsom zbog velike vrućine. Kako je i sam rekao zbog ovakvih mečeva i dalje se bavi tenisom sa 36 godina. Još jednom je pokazao da je neuništiv.

-  Ludo, ne znam šta drugo da kažem. Teško je opisati. Jedan od najtežih mečeva u mom životu. Nije bitno koji turnir, kategorija, nivo, igrač. Neverovatno, od početka do kraja. Obojica smo prošli kroz toliko uspona i padova. Sve u svemu, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da igram i radim svaki dan – rekao je Novak