Autor: Informer.rs

21.08.2023.

08:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak umalo kolabirao, imao sunčanicu! Daaaj odustani više... Patnja!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je treću titulu u Sinsinatiju pošto je na neverovatan način nakon preokreta savladao Karlosa Alkaraza (5:7, 7:6, 7:6)  posle četiri sata borbe.

Bio je naš teniser pred porazom, borio se sa Alkarazom i vrućinom, ali kada niko nije očekivao vratio se u meč i slomio otpor mladog Španca. Jedva je mogao da stoji na nogama posle isrpljujućeg meča, što je i priznao u jednom intervjuu.

- Ne znam šta da ti kažem, nemam više energije. Počeo sam dobro, ali bilo je jako vruće tokom dana... Svakog sata su se menjali uslovi. Borio sam se, mislim da sam imao sunčanicu. Ali, odigrao sam jedan poen i rekao sam sebi - okej, možda i imam šansu. Sačuvao sam meč-loptu, on je sačuvao neke poene, bio je ovo neverovatan tenis i ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam ikada odigrao. I jedan od najkompletnijih - rekao je naš teniser posle pobede. 

Informer

Alkaraz je bio pred pobedom, ali se Đoković nije predavao, uspeo je da mu uzme drugi set, a onda ga je patosirao i rasplakao. Priznao je Nole da je ponekad igrao i automatski samo da bi se pripremio za sledeći poen i sačuvao snagu, pošto je Alkaraz bio "kao zid".

- Imao sam mnogo šansi u trećem setu da napravim brejk i priliku da dobijem meč, a onda je Karlos osvojio onaj poen. Mislim se, čoveče, odustani više, daj više... Neverovatno je kako vraća lopticu. Uživanje je igrati protiv njega, ali je i patnja. Publika je sigurno uživala, nas dvojica i nismo mnogo - nasmejao se Nole. 

Informer

Novak je dodao da veruje da može da "kopa još dalje" i da se bori sa mlađom generacijom, čiji je lider Karlos Alkaraz. 

- Dođu ovakvi dani kao potvrda toga. Ne kažem da sam gladan kao pre 15 godina. Moram da biram pažljivije sa svojim timom i moji najveći ciljevi su grend slemovi - zaključio je Novak.