Autor: Informer.rs

21.08.2023.

10:35

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nikad, ali nikad ne otpisujte Đokovića! Ovo je dokaz!

Naš as je posle preokreta i opet nakon taj-brejka prigrabio 39. masters u karijeri. Još jednom je potvrdio zašto je najbolji ikada.

Ovo bio sedmi put u karijeri da u nekom finalu velikog turnira, grend slema ili mastersa, igra taj-brejk. Koliko je nadmoćan, pokazuje to da je sedmi put slavio u tim duelima.

Novak je prvi put slavio na ovaj način 2007. godine u Montrealu protiv Federera, potom je dve godine kasnije u Bersiju bio bolji od Monfisa, onda 2011. godine slavio je protiv Nadala u Majamiju, pa Šangaju iduće kada je pao Del Potro. Samo godinu dana nakon Kine, slavio je protiv Federera u Indijan Velsu, da bi isti teniser bio poražen i na Vimbldonu 2019. godine, dok je da pao prvi teniser sveta Karlos Alkaraz u Sinsinatiju.

Đoković je imao brejk u prvom setu, ali ga je odmah ispustio. Srpski šampion je u nastavku ostao bez daha, a zbog teškog disanja tražio je da mu se izmeri pritisak. Alkaraz je to iskoristio i dobio set. U nastavku je Nole bio u nokdaunu, ali se vratio i izjednačio na 4:4. Nakon toga je u taj brejku spasio meč loptu i preokretom osvojio drugi set.

Preporođeni Đoković brejknuo je u trećem setu Alkaraza za vodstvo 5:3 te se činilo da sada Srbin ide sigurno prema pobedi. Ali, Španac je zatim spasao čak četiri meč lopte i vratio se na 5:5. Meč je otišao u još jedan, odlučujući taj brejk. Đoković ga je otvorio s ogromnih 3:0, ali je Alkaraz izjednačio. Prelomio je Nole pri vodstvu 5:4 i trijumfalno okončao meč starog i novog velikana.