Autor: Informer.rs

23.08.2023.

14:56

Foto: EPA Images

Sport

Boris Beker: Nadam se da će Novak igrati zauvek

Beker je svojevremeno sarađivao sa Đokovićem, ali je u poslednje vreme često umeo da mu uputi i poneku kritiku. Ipak, ni on nije ostao imun na Novakovo sjajno izdanje u finalu mastersa u Sinsinatiju, gde je Nole preokrenuo protiv Karlosa Alkaraza i to nakon što je imao zaostatak od seta i brejka.

Informer

Beker ovog puta kaže da mu je milina da gleda srpskog tenisera i da mu želi što duže da igra tenis.

- Nadam se da će Đoković nikada neće prestati da igra tenis. Ovo što su on i Alkaraz igrali u finalu Sinsinatija su dueli od kojih srce tenisa brže kuca. Najuspešniji igrač svih vremena Novak Đoković protiv najboljeg u klasi, koji je trenutno broj jedan na svetskoj rang listi. Ne možete da zamislite ništa bolje. Bio je to fantastičan meč - poručuje nemački stručnjak.

Informer

Pohvalio je Beker i Alkarazovog trenera, Huana Karlosa Ferera, za koga smatra da je vrlo zaslužan za uspon mladog tenisera.

- Ono što mi se posebno svidelo sa Alkarasove strane jeste njegov trener. Bilo je lepo slušati Karlosa posle svakog poena. Postavlja se pitanje ‘da li je trener važan?‘. Mislim da je to pitanje dobilo odgovor tokom ovog finala, takođe i sa Novakove strane čiji je trener ustao i glasno ga podržavao. To je ono što želite da vidite, čista emocija i strast. Tako su obojica ostavili srce na terenu - dodaje Beker.