Autor: Informer.rs

31.08.2023.

06:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

Francuski teniser oduševljen: Novak? On je previše dobar, poklanja mnogo manje od Alkaraza!

Nije žreb poslednjih meseci bio naklonjen Aleksandru Mileru koji je na startu Vimbldona igrao protiv Karlosa Alkaraza, a u prvom kolu Ju-Es opena rival mu je bio Novak Đoković. Jasno je - Francuz je doživeo dva teška poraza o čemu je govorio nakon eliminacije u Njujorku. 

– Njih dvojica imaju različite igre. Pričao sam sa svojim trenerom Žerarom Solvestom o tome. Protiv Alkaraza sam znao da ću imati šansu u poenima, on mnogo pokušava, ali i mnogo greši – rekao je Miler. 

Sa druge strane, Francuz je svestan da je Novak Đoković nemoguća misija, što se potvrdilo i u prvom kolu Ju-Es opena. 

– Da je mogao, pobedio bi me tri puta sa po 6:0, 6:0, 6:0. Ima neverovatno dobru igru, ništa ne poklanja i mnogo je komplikovaniji za mene. Protiv Karlosa sam imao više prostora da dobijem gemove. Protiv Novaka nisam pružio moj maksimum, a on je bio izuzetan. Jednostavno, moj stil igre mu odgovara, igram sa distance, u tom segmentu igre je bolji - dodao je Francuz. 

Za kraj, uporedio je Miler igru Đokovića i Alkaraza, odnosno svoje šanse protiv najboljih tenisera sveta u ovom trenutku. 

– Protiv Alkarasa sam imao kakvu-takvu šansu ali Đoković je previše dobar da bih mogao da se nadmećem sa njim – objasnio je Francuz.