Autor: Informer.rs

30.08.2023.

22:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković surovo razbio Španca - čeka nas srpski derbi u trećem kolu!

Vratio se Novak Đoković pobedom u prvom kolu na prvo mesto ATP liste zbog čega je prvi cilj na Ju-Es openu rešen. Naredni je 24. grend slem titula, a početak itekako obećava. Nakon lekcije koju je podelio Aleksanderu Mileru, na meniju sjajnog srpskog tenisera danas je bio Bernabe Zapata Miraljes koji se na stadionu "Artur Eš" ništa bolje nije proveo - 3:0 (6:4, 6:1 6:1). 

Španski teniser bio je konkurentan samo u prvom setu koji je trajao bezmalo sat vremena. Viđen je jedan brejk, ispostaviće se, dovoljan da Novak Đoković set reši u svoju korist i utaba stazu ka plasmanu u treće kolo. 

Nakon toga - surova dominacija. Novak Đoković je napravio čak tri brejka u drugom setu i dobio ga rezultatom 6:1. Zapata Miraljes se mučio, nije uspevao da pronađe servis što je srpski teniser uspevao da kazni. 

Treći set nije doneo ništa novo. Ponovo je Đoković sjajno otvorio meč, imao dva brejk lopte odmah na startu, Zapata Miraljes borio se za "goli život", ali nije uspeo. Srpski teniser došao je do ranog brejka i rešio pitanje pobednika. 

Novaka Đokovića u trećem kolu Ju-Es opena očekuje srpski derbi protiv Lasla Đerea koji je ranije danas razbio Uga Umbera sa 3:0.