Autor: Informer.rs

01.09.2023.

20:10

Foto: Reuters

Sport

Novak uporedio tenis i košarku: Voleo bih da uvedu neke promene

Do nedavno je bilo zabranjeno igračima da tokom meča komuniciraju sa članovima svog stručnog štaba, kao i da ih treneri glasno savetuju. Međutim, to se promenilo prošle godine, tačnije od Vimbldona 2022. godine, kada je to i zvanično odobreno.

Đoković se baš tokom Ju-Es opena u Njujorku osvrnuo na taj važan detalj, ali i naglasio da u tenisu genralno još ima prostora za neke nove stvari.

- I dalje to nije isto kao, na primer, u košarci. Ne možemo da odemo do stručnog štaba, da sednemo na klupu i razgovaramo s nekim od članova. Ponekad moramo da vičemo ka svom timu da bi nas nešto čuli, jer je uglavnom i publika jako bučna. Iskreno, voleo bih da imamo mikrofone za komunikaciju sa trenerima - rekao je Novak.

Informer

 

Srpski as je ipak zadovoljan što je sada dozvoljena glasna komunikacija sa ljudima iz boksa.

- Puno je bolje da otvoreno pričamo, nego da se krijemo iza sudijske stolice kao što je to bio slučaj godinama. Mnogi umeju da kažu da mi kao indvidualni sportisti treba sami da nađemo rešenje u igri, ali čak i kada nam treneri kažu šta da radimo, mi smo ti koji moramo sve to da uradimo na terenu. Niko nas ne može da zameni i zbog toga je razlika između tenisa i košarke, na primer, velika. Neuporediva - objasnio je Đoković.

Podsetimo, najboji srpski teniser noćas će protiv zemljaka Lasla Đerea igrati meč 3. kola Otvorenog prvenstva SAD (ne pre 2.30, Eurosport 1).