Autor: Informer.rs

02.09.2023.

07:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak ponovo zagrmeo na sebe: Imao sam dobar razgovor u ogledalu!

Režirali su Novak Đoković i Laslo Đere navijačima na stadionu "Artur Eš" veče za pamćenje. Dvojica srpskih tenisera vodili su ljutu borbu za plasman u četvrto kolo Ju-Es opena, a nakon pet setova i bezmalo četiri sata igre najbolji svih vremena uspeo da pobedi. 

Nije mogao Đoković da obuzda svoje emocije nakon pobede, a onda se obratio navijačima na stadionu kao i svima koji su ovaj meč pratili na malim ekranima. 

- Neverovatno, skoro je dva sata ujutro, a toliko je ljudi ostalo da prati meč. Podržavali ste nas obojicu, nadam se da ste uživali. Ja nisam u prva dva seta, ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam igrao u poslednjih nekoliko godina - rekao je Novak Đoković nakon pobede. 

Srpski teniser je u pauzi između drugog i trećeg seta otišao u svlačionicu, a potom imao još jedan razgovor sam sa sobom u ogledalu. 

- Ponovo sam razgovarao sam sa sobom u ogledalu, rekao sam šta treba da uradim da preokrenem. Pokušao sam da se nateram, da se podignem, dešavalo mi se to i nekoliko puta u karijeri. Ovoga puta sam uspeo - dodao je srpski teniser. 

Informer

 

Igra Lasla Đerea značajno je opala u trećem i četvrtom setu, primetio je to i Novak Đoković, ali ističe da umor nije bio uzrok budući da je momak iz Sente u petom pokazao "zube". 

- Ako je Laslo bio umoran, to nije pokazivao. Igrao je dobro u petom setu, bolje nego u trećem i četvrtom. Bio je tu, disao mi je za vratom, igrao jako dobro. U ovakvim uslovima loptica loptica pada, teži su uslovi za igru, bilo mi je teško da pronađem pravo rešenje. Ništa nije funkcionisalo, ali sam se u trećem setu podigrao. Hvala svima koji su me bodrili. Zaigrao sam agresivnije, njegov nivo pao je u odnosu na prva dva seta - objasnio je Đoković. 

Naredni rival srpskom teniseru biće Borna Gojo koji je ranije noćas savladao Jirija Veselog sa 3:0 i tako režirao još jedno iznenađenje u Njujorku. Ipak, Novak nije želeo previše pažnje da poklanja hrvatskom teniseru već je istakao da se fokusira na oporavak. 

- Jedino želim da se opustim, legnem i spavam - podvukao je Novak Đoković.