Autor: Informer.rs

02.09.2023.

21:20

Foto: EPA

Sport

Novak posle pobede nad Đereom: Ovo je mojoj duši za rođendan!

Novak Đoković (36) slavio je protiv Lasla Đerea nakon velikog preokreta sa 3:2 na Ju-Es openu, pa će sutra igrati protiv Borne Goja u osmini finala poslednjeg grend slema u sezoni.

Nakon meča, Nole je na konferenciji za medije pričao o brojnim temama, a otkrio je i da je trijumf posvetio svojoj ćerki Tari, koja slavi šesti rođendan.

Informer

Mojoj duši za šesti rođendan. Eto, prošla je ponoć, želim joj zagrljaj veliki ujutru - rekao je Nole.

Srpski teniser nije želeo da otkriva o čemu je to razmišljao u trenucima kada je od Đerea gubio 2:0 u setovima i bio nadomak eliminacije sa Ju-Es opena.

Neću podeliti o čemu sam razmišljao, to su male tajne velikih majstora, kako kažu. Iskreno, pokušavao sam onako malo da isforsiram taj osmeh i energiju, da malo sebe podignem jer me je Đere stvarno majstorski nadmudrio, prva dva seta je igrao fantastično, bio je definitivno bolji igrač, bez dileme u prva dva seta. Posle sam se ja digao, malo publika i tako dalje - dodaje Novak.

Đoković je najavio i da će igrati za Srbiju u Dejvis kupu, koji je na programu nakon Ju-Es opena. Srbija je u grupi sa Španijom, Češkom i Južnom Korejom i kako kaže, on je spreman da pomogne.

- Nadam se da ćemo svi biti zdravi, planiramo da svi budemo deo reprezentacije, tako da smo uzbuđeni i nadamo se uspehu kolektivnom. Moje misli su sada usmerene ovde, pa ćemo kasnije o Dejvis kupu - dodaje Novak.