Autor: Informer.rs

11.09.2023.

09:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

Španci pregazili Nadala i Alkaraza - Đoković je GOAT, debata je gotova

Španci, koji imaju Rafala Nadala i Karlosa Alkaraza, su priznali - Novak Đoković je GOAT, najbolji teniser ikada.

"Debata je gotova. Novak Đoković, jednostavno GOAT", poručili su Španci nakon što je Novak Đoković pobedio Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena (3:0).

Naš teniser izjednačio se sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju ih po 24. S tim što će Novak već u Australiji moći da je prestigne. Serena Vilijams je na 23, Rafael Nadal i Štefi Graf imaju po 22. Zbog trijumfa u drugom setu protiv Medvedeva sa 7:6, Đoković je postao igrač koji je osvojio najviše taj-brejkova u jednom godini - gledajuči glavne turnire. Imao ih ukupno 17, čime je nadmašio Džona Iznera iz 2018. i samog sebe iz 2007. godine.

"Novak je zaustavio vreme. Sa 36 godina i 111 dana postao je najstariji  pobednik Ju-Es opena nakon što je pobedio u finalu Danila Medvedeva. Popeo se na teniski Olimp. Đokovićeva granica je samo Đoković. Pobedio je na sedam od poslednjih 12 grend slem turnira. On je najbolji igrač u istoriji, pobeđivaće koliko bude želeo", poručio je autor teksta. 

Nole se posle pobede na Ju-Es openu vratio na prvo mesto na ATP listi. Četvrti put je uspeo da osvoji tri grend slema u sezoni, te je tako je nadmašio Rodžera Federera kojem je to uspevalo tri puta.