Autor: Informer.rs

11.09.2023.

23:02

Foto: EPA Images

Sport

Nestvarno! Novak je deset dana bio u penziji, a onda su ga Stefan i Jelena odveli u istoriju

Ako je ikakve dileme bilo tokom poslednjih godina, nakon titule u Njujorku više je nema. Novak Đoković najbolji je teniser svih vremena pošto je pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu Ju-Es opena osvojio svoju 24. grend slem titulu. 

Đoković je nakon trijumfa u Njujorku postao glavna tema svetskih medija, svi se prisećaju brojnih detalja iz njegove karijere, a mnogima je za oko zapao intervju iz 2020. godine koji je srpski teniser dao poznatom novinaru Grejemu Bejsindžeru. Tada je njegova supruga Jelena otkrila da je Novak razmišljao o kraju karijere. 

- Nakon što je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je da je gotovo. Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti - govorila je tada Jelena Đoković. 

Ipak, sve je promenila bezazlena situacija sa sinom Stefanom. Tada je Novak ponovo dobio motivaciju da se vrati tenisu, a sve ostalo je istorija! 

- Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridrži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je "dozvolio" da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije - objasnila je lepša polovina najboljeg tenisera svih vremena. 

Novak je vrlo brzo kontaktirao Marijana Vajdu, nastavio sa treninzima, a samo četiri meseca kasnije osvojio je Vimbldon. Na kraju godine vratio se na prvo mesto ATP liste. Vredi napomenuti da je, nakon "penzije", Novak Đoković osvojio čak 12 grend slem titula!