Autor: Informer.rs

12.09.2023.

07:59

Foto: AP PHOTO

Sport

Šokantna prognoza Amerikanaca!

Srpski teniser je ove sezone igrao finala sva četiri grend slema, a pobedio je na tri: Australijan openu, Rolan Grosu i Ju-Es openu, poražen je u finalu Vimbldona posle velike borbe od Karlosa Alkaraza.

Amerikanci ipak smatraju da će naredne sezone osvojiti samo jedan grend slem i to Vimbldon. Mada, objasnili su ovu odluku rečima da je Đoković taj koji bi mogao da osvoji više titula sledeće godine, ali da su ograničili svakog igrača na samo jedan trofej kako bi bilo zanimljivije.

Pregnoziraju da će Australijan open osvojiti Karlos Alkaraz, jer je, kako navode, opasan na tvrdoj podlozi, a i biće dodatno motivisan posle nedavnog poraza u Njujorku. Rafaela Nadala vide kao osvajača Rolan Garosa,  dodaju da je on ipak "kralj šljake" bez obzira na to kako će fizički biti spreman, posebno što će iz parizan najverovatnije ići u penziju.

Informer

Novaku su dali Vimbldon i odluku objasnili tako što je Srbin uvek favoriti u Londonu, tamo, a imaće i poseban motiv zbog poraza u ovogodišnjem finalu od Karlosa Alkaraza. Takođe, prognoziraju da će Ben Šelton osvojiti Ju-Es open, smatraju da je konačno došlo vreme da neki Amerikanac prekine sušne godine.