Autor: Informer.rs

12.09.2023.

21:03

Foto: printscreen

Sport

Novaka slomile emocije! Najbolji teniser svih vremena zaplakao na dočeku u svojoj Srbiji (VIDEO)

Dokazano je, davnih dana, da je Srbija zemlja sporta, a potvrde toga stizale je poslednjih dana. Sve je krunisano spektakularnim dočekom za basketaše, košarkaše i Novaka Đokovića čiji je dolazak bio iznenađenje za sve prisutne. 

Novak se pojavio na balkonu pred svojim narodnom sa peharom koji je osvojio na Ju-Es openu. Bila je to 24. grend slem titula za Đokovića, potvrda GOAT titule. Dobio je srpski teniser spektakularan doček i nije uspeo da savlada svoje emocije. 

- Retki su momenti kada ostanete bez reči, a to je sada slučaj. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene... Kao klinac sam bio tu, sa vama, u masi, slavio velike medalje svih ljudi koji su predstavljali Srbiju u svetu. Imao sam tu čast da budem na ovom balkonu nekoliko puta, ali ovo se neće više ponoviti, ovaj osećaj... Hvala košarkašima i basketašima što su mi dozvolili da budem tu. Čast mi je što stojim pored velikih šampiona i ljudi. Osetio sam njihovu slogu, to nas je okupilo ovde, ne samo uspeh sa Mundobasketa, već momenat ljudskosti - rekao je Đoković. 

Obratio se potom srpski teniser Borišu Simaniću koji je zbog povrede na Mundobasketu ostao bez bubrega. 

- Boriša, ti si heroj nacije. Zaslužuje da mu svi skandiramo - započeo je srpski teniser navijanje, a potom dodao.