Autor: Informer.rs

16.09.2023.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Legendarni teniser: Postoje dva Novaka u finalima grend slemova!

Osvojio je Novak Đoković prošle nedelje svoju 24. grend slem titulu i tako stavio tačnu na GOAT diskusiju. Srpski teniser potvrdio je da je najbolji teniser svih vremena, a nekoliko dana nakon meča protiv Danila Medvedeva u finalu Ju-Es opena Nole je još uvek glavna tema svetskih medija. 

Sada je njegove igre i ponašanje analizirao Patrik Muratoglu koji je istakao da postoje dva tipa Novaka Đokovića u finalima grend slem titula. 

- Postoje dva Novaka u Grend slem finalima. Postoji Novak koji dolazi da pobedi i kada igra najbolje, onda je najbolji igrač na svetu. A tu je i Novak koji dolazi da ne izgubi: on se može pobediti, izuzetno je teško, ali je pobediv. U finale Ju-Es opena je došao da pobedi i to je uspeo - rekao je Patrik Muratoglu. 

Dotakao se i bivši teniser, a sada sjajni trener segmenta u Novakovoj igri koji je posebno napredovao u odnosu na prethodne godine. 

- Koristio je servis-volej igru mnogo više. To je nešto što je dodao u poslednje vreme. U većini ključnih poena je odigrao servis-volej, iskoristio je činjenicu što je Danil daleko i tako je upisao poene. Takođe, izlazio je mnogo više na mrežu kako bi skratio poene - podvukao je slavni teniser.