Autor: Informer.rs

15.09.2023.

19:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak zagrmeo: Na devetom nebu sam! Igrati za Srbiju je čast i privilegija!

Došao je Novak Đoković, po obećanju, u Valensiju i pridružio se reprezentaciji Srbije. Odmah je najbolji teniser sveta izašao na teren, savladao Alehandra Davidoviča Fokinu i osvojio poen vredan plasmana na završni turnir Dejvis kupa koji će se sredinom novembra odigrati u Malagi. 

- Na devetom nebu sam, sve što se dešava je sjajno. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju, je nešto drugačije, to je čast i privilegija, ali i obaveza. Drago mi je što sam pobedom doprineo da se plasiramo za završni turnir. Sutra ćemo protiv Češke pokušati da obezbedimo prvo mesto u grupi i tako izborimo dobar žreb pred Malagu - rekao je Novak Đoković. 

Srpski teniser je nakon titule u Njujorku došao u Beograd i doživeo spektakularan doček. Proslava 24. grend slema trajala je, ali je Novak odmah po okončanju iste seo u avion i došao u Valensiju kako bi nastupao za Dejvis kup reprezentaciju. 

- Bilo je teško, sve se dešavalo jako brzo. Bio sam srećan zbog titule u Ju-Es openu, slavlja... Teško mi je što sam ostavio porodicu, ali sam došao kod druge porodice - reprezentaciju moje zemlje. Igrati za Srbiju je moj prioritet do kraja godine, tu sam, ispunili smo prvi cilj - dodao je srpski teniser. 

Uslovi u dvorani nisu bili sjajni, zbog toga je pauza između dva seta potrajala. 

- Drago mi je što sam rešio sve u dva seta, vezao sam pet gemova u drugom. Bilo je teško, publika je počela da vrišti zbog toplote. U drugom setu je bilo okej, proradila je klima, ali u prvom... Najteži uslovi u kojima sam igrao - objasnio je Đoković. 

Srbija se plasirala na završni turnir pa će u Malagi imati priliku da postane tek deseta zemlja sa dve Dejvis kup titule. Ističe Novak da je to glavni cilj, ali da je potrebno još mnogo rada. 

- Značilo bi nam mnogo, to nam je cilj. Imali smo divnu godinu 2010. igrali smo finale 2013. i imali nekoliko polufinala. Uvek smo tu negde, blizu. Format se menjao, svaki singl "poen" je važan, a ako tu ne rešimo igra se dubl. U dublu nemamo mnogo iskustva, na tome radimo - podvukao je najbolji teniser svih vremena.