Autor: Informer.rs

15.09.2023.

21:30

Foto: profimedia

Sport

Novak na korak od još jednog rekorda!

Odazvao se Novak Đoković pozivu selektora Viktora Troickog i stavio na raspolaganje Srbiji u Dejvis kupu. Naša reprezentacija savladala je Južnu Koreju, bez pomoći najboljeg tenisera sveta, da bi se osvajač 24. grend slem titule potom priključio nacionalnom timu. 

Novak je doprineo drugoj pobedi Srbije u Valensiji pošto je savladao Davidoviča Fokinu i tako osvojio drugi bod za našu reprezetaciju kojom su Orlovi nadigrali Špance. Samim tim, Srbija je izborila mesto na završnom turniru Dejvis kupa gde bi Đoković mogao da ispiše novi rekord u svojoj karijeri. 

Naime, Đokovićeva pobeda nad Davidovičem Fokinom bila je njegova 43. u "dresu" Dejvis kup reprezentacije. Isto toliko ima i legendarni dubl teniser Nenad Zimonjić, ali je izvesno da će Nole do kraja karijere imati šansu da nadmaši svog dugogodišnjeg prijatelja. 

Doduše, Đokoviću je za ovu pobedu bio potreban daleko manji broj mečeva nego Zimonjiću. Novak sada ima 43 pobede i 12 poraza, dok je nekada najbolji dubl igrač sveta stao na 43 pobede i 41 porazu.

Vredi napomenuti i da je Novak Đoković u Dejvis kupu nanizao 20 pobeda budući da je poslednji put u dresu Srbije poražen davne 2011. godine.