Autor: Informer.rs

20.09.2023.

21:30

Foto: USA Today

Sport

Evo koje turnire će Đoković odigrati do kraja ove godine!

Uspeo je Novak Đoković da osvoji tri od četiri grend slema u 2023. godini, poslednji u nizu bio je Ju-Es open u Njujorku, ali još ne može da svodi račune.

Prvi reket sveta nije završio sa obavezama, čeka ga još nekoliko izazova - tačnije tri do kraja teniske sezone i zasluženog odlaska na odmor.

Naš as potvrdio je da je odustao od turnira u kineskom Šangaju, a neće nastupiti ni na Astana openu u Kazahstanu. Prvi naredni ispit očekuje ga na mastersu u Parizu, koji donosi 1.000 ATP bodova. Taj turnir je od 30. oktobra do 5. novembra, a Nole će u prestonici Francuske braniti finale, u kojem je 2022. izgubio od Holgera Runea sa 2:1 u setovima.

Informer

 

Posle toga mu sledi put u Torino i Završni masters od 12. novembra, na kojem učestvuju osmorica najbolje plasiranih na svetskoj rang-listi. U Italiji će Đoković pokušati da odbrani trofej iz prošle godine, koji je inače osvajao čak šest puta u karijeri.

Na kraju, Novak će sa reprezentacijom Srbije pokušati da se domogne i pehara Dejvis kupa u Malagi. Plasman na finalni turnir je obezbeđen, a naša selekcija će se od 21. novembra boriti za "salataru". Prva prepreka biće nam Velika Britanija.