Autor: Informer.rs

28.09.2023.

10:34

Foto: Shutterstock

Sport

Oglasio se Đoković posle ubistva Srba na Kosovu!

Naš teniser je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vide građani ispred Hrama Svetog Save dok odaju počast sunarodnicima, herojima, stradalim u okršaju sa tzv. kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska.

Istaknut je i transparent na kom je pisalo:

 "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli", piše na fotografiji koju je Novak podelio. Na pomenutu fotografiju postavio je emotikone dlanova koji su spojeni i označavaju molitvu.

Informer


U Beogradu se ispred Hrama Svetog Save okupilo nekoliko stotina ljudi koji su palili sveće odajući počast tragično stradalim sunarodnicima sa KiM. Na platou ispred Hrama bile su postavljene fotografije stradalih, gde okupljeni građani pale sveće.

Kod Hrama Svetog Save su se okupile i navijačke grupe: "delije", "grobari", "taurunum bojsi", "plava unija" i zajedno su odali poštu stradalima od strane Kurtijevih specijalaca u Banjskoj kod Zvečana.

Informer

Vlada Republike Srbije proglasila je na vanrednoj sednici 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na KiM u kojim su stradali S. N., I. M., B. M.

I u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji su 26, 27. i 28. septembar proglašeni danima žalosti povodom pogibije naših sunarodnika u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

Informer

Informer

Inače, četiri osobe koje su privedene nakon incidenta u selu Banjska, gde je došlo vatrenog obračuna sa takozvanom kosovskom policijom, puštene su na slobodu u sredu. Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da su ove osobe puštene u odsustvu dokaza koje je iznela policija.