Autor: Informer.rs

29.09.2023.

10:42

Foto: ATAIMAGES

Sport

Jelena širi mir i ljubav, a Novaka udaraju sa svih strana!

Njima je zasmetalo je što je najbolji srpski sportista svih vremena na društvenim mrežama pokazao da žali za Srbima ubijenim na Kosovu i Metohiji 24. septembra.

Novak je podelio fotografiju nastalu ispred Hrama Svetog Save gde se vidi narod koji pali sveće za stradale sunarodnike, kao i transparent na kojem je ispisana poruka "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli". Novak je uz to dodao i emotikone sklopljenih dlanova koji simbolišu molitvu.

Naravno, i to je zasmetalo dežurnim "dušebrižnicima" koji očigledno ne znaju za sramotu i to dok Novakova supruga ujedinjuje region i dovodi svetske zvezde u njihove gradove.

Jelena večeras u Podgoricu dovodi film Mudrost traume, u kojem putujete zajedno sa doktorom Gaborom Mateom, bestseler autorom i dobitnikom Ordena Kanada, kako biste istražili zašto se zapadno društvo suočava s epidemijama kao što su anksioznost, hronične bolesti i upotreba psihoaktivnih supstanci.

Prethodno je gostovala i u Ljubljani, a u planu su i razgovori u Sarajevu i Banjaluci, gde je film već prikazan. Projekcija je prikazana i u Skoplju, a dok Jelena širom regiona dovodi svetski priznate stručnjake koje ovde inače nemaju prilike da vide, isti ti napadaju Novaka i nazivaju ga, između ostalog, "priznatim četnikom".

"Ovo nije prvi put da Novak Đoković šokira javnost svojim ispadima. Slično je uradio i u januaru ove godine, kada se slikao sa zastavom na kojoj je pisalo "Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu", a pod kojom su od 1941. do 1945. godine pripadnici četničkog pokreta Draže Mihailovića izvršili strašne zločine nad stanovništvom tadašnje Jugoslavije. Svojevremeno je snimljen i kako na jednoj košarkaškoj utakmici peva "stražama generala Draže", a ove godine je na Roland Garosu poručio "Kosovo je srce Srbije!", navodi se u sramotnom tekstu.