Autor: Informer.rs

04.10.2023.

06:40

Foto: profimedia

Sport

Debakl Španca dobra vest za Đokovića!

Sedmi put u karijeri su igrali Siner i Alkaras jedan protiv drugog. Do Pekinga je bilo 3:3. Ove sezone je skor bio 1:1. Mnogi su od Španca očekivali da iskoristi to što Srbin ne igra u Pekinu i osvoji trofej, ali je odigrao ispod očekivanog nivoa i eliminisan je posle svega dva sata provedena na terenu.

Mnoge zanima šta ovo znači za ATP rang listu. Novak Đoković je prvi sa 11.545 bodova, ostao je bez 250 bodova, jer nije branio trofej u Astani, dok je Karlos Alkaraz drugi sa 8.715 bodova, u Kini je zaradio samo 180 bodova. Srbin ima 2.830 poena prednosti u odnosu na Španca.

Informer

Đoković može da bude jako miran pred samu završnicu takmičarske godine, mada njega ne zanima prva pozicija. Na odmoru je do kraja oktobra, a prvi turnir na kom će igrati posle pauze je masters u Parizu koji traje od 28. oktobra do 5. novembra. Prošle jeseni u finalu je izgubio od Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, pa će sad braniti 600 ATP poena. 

Informer

Nakon Francuske, on će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom mastersu u Torinu, gde će braniti titulu i 1.500 bodova, a potom će u Malagi igrati za Srbiju na završnici Dejvis kupa, od 21. do 26. novembra.

Alkaraz je najavio da će igrati u Šangaju početkom oktobra, a planira da igra i masters u Parizu i završni Masters. Pošto je Alkaraz prošle sezone propustio dobar drugi deo sezone zbog povrede, pa nakon Ju-Es opena nije igrao mnogo, na ova tri turnira neće braniti mnogo bodova i ima veliku priliku da u slučaju dobrih rezultata povrati prvo mesto na listi.