Autor: Informer.rs

19.10.2023.

08:05

Foto: EPA Images

Sport

Novak dobio novi nadimak! Legendarni teniser ga prozvao "Gospodarom kalendara"

Pre nekoliko meseci Novak Đoković priznao je da se po uzoru na Rodžera Federera pripremao za određene turnire. Da budemo precizni, srpski teniser rekao je da se ugledao na Švajcarca u načinu tempiranja forme za najvažnije periode u sezoni. 

Izazvalo je to brojne polemika, a nekadašnji španski teniser - Aleks Koreča, danas komentator "Eurosporta", smatra da je Đoković u tom segmentu nadmašio svog idola. Dvostruki finalista Rolan Garosa tom prilikom nadenuo je novi nadimak Novaku. 

- Đoković je "Gospodar kalendara"! Tačno zna šta treba da napravi u svakom trenutku. Ali, da biste to mogli, morate da poznajete svoje telo i igru. Morate da znate šta radite u svakom trenutku - rekao je Koreča. 

Informer

 

Srpski teniser je igrao u devet od poslednjih deset grend slem finala. Borbu za trofej propustio je samo na Rolan Garosu prošle sezone, ali se ove godine vratio i pokorio Pariz. 

- Novak tempira formu veoma dobro. Ruku na srce, to je jako teško. Nije lako provesti mesec i po dana van takmičarskog ritma i samo se pojaviti i biti spreman. Morate da budete spremni na to da prvih nekoliko dana nećete biti u najboljoj formi, dok su rivali igrali redovno tokom vašeg odmora. Nije isto ako samo trenirate u tom periodu - podvukao je Aleks Koreča.